Uzmanlar araştırdı: Parkinson hastalığı, yıllar önce kendini belli ediyor

Parkinson Hastalığı Ses Değişiklikleri ile Erken Belirti Verebilir

Parkinson hastalığının tipik hareket semptomları, yıllar öncesinden yumuşak veya monoton bir ses gibi ince ses değişiklikleri ile kendini gösterebilir. Yapılan araştırmalar, bu ses semptomlarının daha erken ortaya çıktığını ve geliştiren otomatik bir araç ile yüzde 80-90 doğrulukla Parkinson’un erken tespit edilebileceğini göstermektedir.

NTV’de yer alan habere göre Parkinson, beyindeki sinir hücrelerinin kaybı sonucu hareketi etkileyen bir bozukluktur ve titreme, sertlik, hareket yavaşlaması, denge sorunları gibi semptomlarla ilişkilidir.

Arizona Üniversitesi’nden nörobilimciler, Parkinson hastalığının gen etkilerini araştırarak gen aktarıldıktan iki ay sonra, bu geni taşıyan kuşların şarkı söyleme oranının azaldığı, üç ay sonra ise şarkı seanslarına daha az şarkı ile başladıkları gözlendi. Ayrıca, şarkıların yapısı, Parkinson hastalığına benzer şekilde daha kısa ve yumuşak hale geldi.

Providence Saint John’s Sağlık Merkezi’nden araştırmacılar, ses kalıplarını analiz ederek, hastalığı %80-90 doğrulukla tespit edebilen bir araç geliştirdi. Parkinson hastalığının genellikle 70 yaş civarında başladığı ve ilerledikçe hafıza, dil ve muhakeme becerilerini etkilediği saptandı.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Suriye’deki üç dış güç; Türkiye, İsrail ve ABD, HTŞ’ye şartlı kredi açtı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: İbrahim Kalın, 65 bin dolarlık saati imha eder mi?

TIKLAYIN | Wanda Nara’dan sürpriz ayrılık kararı ve Icardi hamlesi

TIKLAYIN | Kanada medyası: Başbakan Justin Trudeau bugün istifa edecek

TIKLAYIN | 82. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: “Galatasaray’ı “yenilmez” yapan bir organizasyonla, başka türlü savaşamazlar”

Related Posts

Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Türkiye’de kanser

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Sivas’taki Minibüs Kazasında Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Sivas’taki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi SİVAS – Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir