Prof. Dr. Özlü: Verem hastalığının teşhisi kolay, tedavisi de var

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü: “Verem, Türkiye’de Kontrol Altında”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” kapsamında yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye’de tüberküloz (verem) vakalarında sürekli bir azalma olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Verem hastalığı Türkiye’de kontrol altında. Vaka sayılarında sürekli düşüş yaşanıyor. Bu hastalık, akciğerlerde başlayıp vücudun diğer bölgelerine yayılabilen bir rahatsızlık. Teşhisi kolay ve tedavisi bulunuyor” dedi.

Verem hastalığının dünya genelinde hala önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özlü, ilaca dirençli tüberküloz vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekti. Ancak Türkiye’de son 20-30 yılda verem vakalarında sürekli bir düşüş trendi olduğunu belirtti.

Tüberkülozun belirtilerine de değinen Prof. Dr. Özlü, hastalığın bulaşıcı olduğunu ve teşhisinin balgam örneği ile konulabildiğini söyledi. Tedavide yüzde 100’e yakın başarı oranına ulaşılabildiğini belirten Özlü, hastaların düzenli takip ve tedavi altında tutulduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Tevfik Özlü, verem hastalığının kontrol altında tutulması için insanların maske kullanımına ve hasta kişilerin dikkatli bir şekilde izolasyonuna önem vermeleri gerektiğini belirtti.

“Verem Tedavisi Etkili ve Başarılıdır”

Prof. Dr. Özlü, son olarak tüberküloz hastalığının tedavi edilebilir olduğunu vurgulayarak, günümüzde mevcut tedavilerle yüzde 100’e yakın başarı sağlandığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı verem savaş birimlerinin hastaları yakından takip ettiğini ve tedavilerin gözetim altında gerçekleştirildiğini belirtti.

Artık Türkiye’de verem kaynaklı ölümlerin büyük ölçüde azaldığını ve hastaların tedavi sürecinde sağlık ekipleri tarafından titizlikle takip edildiğini belirten Prof. Dr. Özlü, verem hastalığının kontrol altına alınmasında önemli bir başarı elde edildiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Türkiye’de kanser

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Sivas’taki Minibüs Kazasında Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Sivas’taki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi SİVAS – Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir