Antibiyotik Kullanımında Dikkat: Hastanelik Olmayın

Antibiyotik Kullanırken Dikkat Edilmeli, Hastanelik Olmayın

KONYA – Son zamanlarda ani hava değişiklikleri nedeniyle özellikle viral kökenli solunum yolu enfeksiyonlarıyla hastanelere yoğun başvurular yaşanıyor. Uzmanlar, antibiyotik kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışılması gerektiğini vurgulayarak iyileşmek isterken hastanelik olma riskine dikkat çekiyor.

Hava değişimlerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi, ani sıcaklık artışları ve düşüşleri sağlığı olumsuz etkiliyor. Solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastane başvurularında artış görülüyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Raşit Özer, solunum yolu hastalıklarının soğuk havalarda artış gösterdiğini belirterek acil servislere başvuruların önemli bir kısmını oluşturduğunu ifade etti.

“Antibiyotik Kullanımı İçin Hekime Danışın”

Dr. Öğr. Üyesi Özer şunları söyledi: “Bu hastalıkların ana sebebi viral enfeksiyonlardır. Şu anda en fazla başvurulan hastalıkların viral kökenli olduğunu görüyoruz. Ancak toplumda yaygın bir yanlış kanı var. Hekime başvurduğunuzda ‘Antibiyotik yazmayacak mı, antibiyotik kullanmayacak mıyım?’ gibi endişeler dile getiriliyor. Bu konuda dikkat etmemiz gereken husus şudur: Antibiyotikler sadece bakterileri yok eder. Özellikle kış aylarında viral enfeksiyonlara daha sık maruz kaldığımızı belirtmiştim. Antibiyotik kullanımı sırasında yararlı bakterilerimizi de öldürmemiz gerekmektedir. Bu durum vücudumuzda direncin azalmasına neden olabilir ve birkaç günlük basit bir enfeksiyon, antibiyotik kullanımı sonrasında hastanede yatmamıza bile sebep olabilir. Bu nedenle antibiyotik kullanımında hekim önerisine dikkat etmek önemlidir.”

Dr. Öğr. Üyesi Özer, hastalıkla baş etmenin yolları hakkında şunları kaydetti: “Beslenme büyük önem taşır, özellikle taze meyveler ve yeterli miktarda vitamin alımı sağlamak gereklidir. Dengeli spor yapmak, sağlıklı ve düzenli beslenmek ile birlikte hekimin önerdiği ilaçları kullanarak vücudumuzu enfeksiyonlara karşı güçlendirebiliriz.”

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İBRAHİM YETKİN – Sağlık

Related Posts

Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Türkiye’de kanser

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Sivas’taki Minibüs Kazasında Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Sivas’taki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi SİVAS – Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir