Altın mı kazandırır, gümüş mü? ABD’li bankadan dikkat çeken analiz

Goldman Sachs: Altın-Gümüş Oranı Artarken Altın Rallisi Devam Edecek

Altın fiyatlarındaki yükselişle beraber gümüşün benzer bir ralliye katılması beklenmiyor. Altın ve gümüş arasındaki dengenin ölçüldüğü altın-gümüş oranı, bir yıl önce %84,7 seviyesindeyken şu anda %102 civarında seyrediyor.

Goldman Sachs, altın ve gümüş arasındaki farkın 2025 yılına kadar devam edeceğini tahmin ediyor. Banka, “Çin’in güneş enerjisi üretimindeki arz fazlası, resesyon riskleri ve merkez bankalarının altın alımlarındaki artışla beraber, altının gümüşü geride bırakmaya devam edeceğini öngörüyor” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Banka yetkilileri, altın talebindeki artışın gümüş fiyatlarını da olumlu etkileyebileceğine dikkat çekti. Akışlardaki güçlü korelasyon göz önüne alındığında, altın talebindeki artışın gümüş fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Altın Tahmini Yükseltildi

2025 yılında altın yatırımcılarını sevindiren bir dönem yaşanıyor. Jeopolitik belirsizlikler ve yatırım fonlarının altına olan ilgisiyle spot altın, nisan ayında ons başına rekor seviyede olan 3.500 dolar‘ı gördü. Benzer şekilde, gümüş de %12 oranında değer kazanarak ons başına 32,4 dolar‘dan işlem görüyor.

Goldman Sachs, altın için yıl sonu tahminini 3.700 dolar ve 2026 ortasına kadar 4.000 dolar olarak açıkladı. Ayrıca, bir resesyon durumunda ETF girişlerindeki artışın altın fiyatını yıl sonuna kadar 3.880 dolar‘a taşıyabileceğini belirtti.

Altın 2025 Sonuna Kadar 4.500 Dolara Ulaşabilir

Ayrıca, Federal Rezerv’in bağımsızlığına yönelik endişelerin artması veya ABD rezerv politikasında yapılan değişiklikler gibi aşırı risk senaryolarında altının 2025 yılı sonuna kadar 4.500 dolar‘a yükselebileceği uyarısında bulunuldu.

Related Posts

Zorlu Holding varlık satışına hazırlanıyor; 2 bin işçi işten çıkarılacak

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül “2 bin işten çıkarma doğrudur ama tamamen verimlilik için” dedi

Bankacılardan 19 Mart yorumu: Merkez Bankası’nın bu kadar rezerv biriktirmesine gerek var mı?

19 Mart’ta başlayan siyasi kriz yalnızca siyaseti değil, ekonominin nabzını da değiştirdi. Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten, Merkez Bankası’nın rezerv birikimine ilişkin, “Merkez Bankası’nın bu kadar rezerv biriktirmesine gerek var mı diye bankacılar kendi aramızda konuşuyorduk. Ama gerek yurtiçi gerek yurtdışında riskler yaşanabiliyor ve o yüzden tampon oluşturmuştu Merkez Bankası.” ifadelerini kullandı.

TÜİK açıkladı: Genç nüfusta düşüş sürüyor!

Türkiye’de genç nüfusun toplam nüfusa oranı giderek azalıyor. AB ülkeleriyle karşılaştırıldığında ise gençlerin oranı hâlâ yüksek seviyede. Gençlerin istihdam, eğitim ve mutluluk düzeyleri dikkat çekici farklar barındırıyor.

Bütçe açığı nisanda 174.7 milyar TL oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı nisan ayında bütçenin 174.7 milyar TL açık verdiğini açıkladı.

Bu arabalara ne oldu böyle! Yollar şişko arabalarla doldu hamile kadınlara benziyorlar!

Asıl neden Çin’i vuran yoğun sıcak hava dalgasıydı. Rekor seviyedeki sıcaklıklar, bazı otomobillerde kullanılan malzemeleri, özellikle de gövdeye görsel veya koruyucu malzeme olarak uygulanan folyoları doğrudan etkiledi. BU BİR FABRİKASYON VEYA …

Mahfi Eğilmez açıkladı: İhracat artarken kazanç neden sabit?

Eski Hazine Müsteşarı İktisatçı Mahfi Eğilmez Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini sürdürüyor. Eğilmez’in gündeminde bu kez, dış ticaret vardı. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, kendi adını taşıyan blogunda yayımladığı “Dış Ticaretin Durumu …