Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili karar verildi. Sosyal medyadan duyurdu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma, Engin Polat ve Dilan Polat’ı içeren 12 şüpheli hakkında çeşitli suçlamalarla devam ediyor.

Bu suçlamalar arasında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” bulunuyor. Tutuklama kararı ise 5 Kasım’da verilmişti.

YENİ BİR GELİŞME YAŞANDI

Ancak, son zamanlarda soruşturmada bir gelişme yaşandı. Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, aylık tutukluluk incelemesi sonucunda, Dilan Polat ve Engin Polat dahil olmak üzere tutuklu şüphelilerin “Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçundan tahliye edilmesine karar verdi.

Diğer suçlamalar nedeniyle tutukluluk halleri devam eden Dilan ve Engin Polat ise cezaevinden çıkamadılar.

NİHAL CANDAN TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Benzer şekilde, suç örgütüyle ilişkili oldukları tespit edilen Nihal ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklanmıştı. Ancak, Nihal Candan sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

TÜM SANIKLARIN TUTUKLULUK SÜRECİNE DEVAM EDİLECEK

Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Polat ailesinin tutuksuz yargılanacağına dair yapılan algının aksine, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Dilan ve Engin Polat dahil olmak üzere tüm sanıkların tutukluluk kararını sürdürdü” dedi.

ARKADAŞLARI SOSYAL MEDYADAN ŞU İFADELERLE PAYLAŞTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx