Kartalkaya’daki otel faciası sonrası MEB’den ilk adım

Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan yangında aralarında öğrencilerinde bulunduğu 78 kişi hayatını kaybetmiş, birçok kişi de yaralanmıştı.

Yangın faciasının ardından harekete geçen MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla okullardaki rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ve ülke genelindeki rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütecek. Bu kapsamda hazırlanan eylem planı, resmi yazıyla illere duyuruldu.

MEB Psikososyal Destek Eylem Planı’nda, tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik gerçekleştirilecek psikososyal destek çalışmalarıyla ilgili bilgilere yer verildi.

Okullarda, eylem planı kapsamında, uzman rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla, öğrencilerin zorlayıcı yaşam olaylarına bağlı gelişebilecek travma sonrası stres bozukluklarıyla başa çıkabilmeleri için rehberlik ve psikolojik danışma faaliyetleri yürütülecek.

Ayrıca, Bakanlık koordinasyonunda, il ve ilçe psikososyal destek hizmetleri ekipleri, zorlayıcı yaşam olayları sonrası ailelere, çocuklarına nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgilendirme çalışmaları yapacak.

Öğretmenlere psikoeğitim programı uygulanacak

Öğretmenlerin zorlayıcı yaşam olaylarının etkileriyle baş etme becerilerini güçlendirmek amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan “Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Öğretmen Psikoeğitim Programı” kapsamında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Çocukların gelişim dönemi özellikleri dikkate alınacak

Okulların açılmasıyla öğrencilerle yapılacak çalışmalarda, çocukların gelişim dönemi özellikleri dikkate alınarak fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarına odaklanılacak.

Bu doğrultuda, öğrencilerin okula ve sınıfa uyumlarını desteklemek, psikolojik iyi oluş hallerini korumak ve duygularını paylaşmalarını sağlayarak sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla çeşitli psikososyal çalışmalar yürütülecek.

Süreç boyunca öğretmenler ve ebeveynler, zorlayıcı yaşam olayları sonrası yapmaları gerekenlerle ilgili bilgilere psikososyal yardım broşürlerinden ulaşabilecek.

Travma sonrası daha şiddetli psikolojik belirtiler gösteren öğrencilerin, sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi de yapılacak.

Ayrıca söz konusu çalışmalarda, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan yazılı ve görsel materyaller kullanılacak.

Related Posts

Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

15 Temmuz’da bankalar açık mı? Salı günü bankada işi olanlar dikkat! İşte 14 Temmuz ve 15 Temmuz banka mesai durumu

15 Temmuz’da, bankalar kapalı mı, açık mı?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesi geri sayımda sona yaklaşılırken özellikle Salı günü bankada işi olanlar merak içerisinde bu sorunun cevabını araştırıyor. Öte yandan 15 Temmuz’un hafta sonu ile birleşip 4 gün tatil olma durumu da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Bu nedenle 14 Temmuz’da da bankaların çalışıp çalışmayacağı merak ediliyor. Peki, 14 ve 15 Temmuz’da bankalar açık mı? İşte cevabı…

Burhanettin Duran kimdir, kaç yaşında nereli? | Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın biyografisi ve hayatı!

Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın biyografisi, atama kararı ile gündeme geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına Prof. Dr. Burhanettin Duran atandı. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü profesörü olan Burhanettin Duran, 2013 yılında SETA’nın İstanbul şubesinin genel koordinatörlüğü görevini yürüttü. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Duran, Sakarya İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ni (SİMDER) (Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği) kurdu. Peki, Cumhurbaşkanlığı Yeni İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Burhanettin Duran’ın hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.

KAMU PERSONEL ALIMI İLANLARI 2025 KURUMLAR LİSTESİ | Resmi Gazete’de yayınlandı! Bakanlıklara personel alımı başvurusu ne zaman, başladı mı, hangi kurumlar alım yapacak? İşte 2 bin 659 personel alımı kadro dağılımı ve branşlar!

Kamu personel alımı 2025 ilanları için son dakika açıklama geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 2 bin 659 kadro ihdası yapıldı. KPSS puanına göre yapılacak olan bakanlık yada kurumlara personel alımı kadro dağılımları ve branşları da belli oldu. Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılacak olan alımlarda başvurular, kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleşecek. Alımlar ihtiyaçlara göre ve belirli kriterlere göre gerçekleşecek ve adaylar başvuru şartlarını müracaatlarını yapacakları bakanlık yada kurumun duyurularından öğrenebilecekler. Peki kamu personel alımı başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Kamuya hangi kurumlar alım yapacak? İşte, 2025 bakanlık personel alımı ilanları ve kadro, branş dağılımları bilgisi.

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKAR! 2025 ALES-2 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı: ÖSYM AİS için tıklayın!

ALES 2025 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı 6 Temmuz Pazar günü yapılacak olan sınava girecek yüksek lisans ve doktora adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere adaylar sınav giriş belgeleri olmadan sınav salonlarına alınmayacaklar. Bu nedenle ALES sınav giriş belgesinin sınav öncesinde çıktısının alınması gerekiyor. Peki, ALES sınav giriş belgesi çıktısı nereden ve nasıl alınır? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ÖSYM AİS 2025 ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…