Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan yeni “Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik, ulusal ve/veya uluslararası projeler yürüten, Bakanlık programları ve temalarını uygulayan resmi örgün eğitim kurumlarının işleyişini, yönetimini ve öğrenci kabul süreçlerini düzenlemektedir.

Yönetmelik, proje okullarının belirlenme süreçleri, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönetim ve işleyişine dair usul ve esasları detaylandırarak standart bir yapı oluşturmayı amaçlamaktadır. Buna göre, proje okulları; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından doğrudan veya çeşitli kurum ve/veya kuruluşlarla yapılan protokoller kapsamında kurulabilmektedir. Bu okulların ulusal/uluslararası düzeyde projeler yürütmesi ve Bakanlık programlarını uygulaması beklenmektedir.

Proje Okulu Olma Şartları

Yönetmelik, bir eğitim kurumunun proje okulu olarak belirlenebilmesi için belirli kriterleri karşılaması gerektiğini belirtmektedir. Bu kriterler arasında önemli hususlar şunlardır:

  • Okulun bütüncül gelişimini hedefleyen okul gelişim projesi uygulama taahhüdü.
  • Ulusal/uluslararası düzeyde özel program uygulayan veya proje geliştiren bir okul olması.
  • Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, organize sanayi bölgeleri, sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yürütmesi.

Özel Program Uygulayan Okullara Öğrenci Seçimi ve İşleyiş

Özel program uygulayan okullara öğrenci seçimi, merkezi sınav sonuçları ve okulun yapacağı özel sınavlar doğrultusunda belirlenmektedir. Bu okullarda öğrencilerin başarılı olabilmeleri için belirli kriterler ve standartlar bulunmaktadır. Öğrencilerin mezuniyet için çeşitli koşulları yerine getirmesi gerekmektedir.

Öğretmen ve Yöneticilerin Görev ve Sorumlulukları Artırıldı

Yönetmelik, proje okullarında görev yapan öğretmen ve yöneticilerin sorumluluklarını genişleterek belirli eğitim şartlarını zorunlu hale getirmektedir. Öğretmenlerin hizmet içi eğitim alması ve özel yetenekli bireylerin eğitimi konusunda sertifikalara sahip olması gerekmektedir. Okul müdürleri ise okulun uyguladığı programların geliştirilmesinden sorumlu tutulmaktadır.

Mevcut Proje Okullarının Durumu

Yönetmeliğe göre, mevcut proje okullarından proje okulu olarak devam etmeyecek olanlar belirlenerek süre verilecektir. Kapsam dahilinde olan okullar ise yeni proje tekliflerini sunarak başvuruda bulunabileceklerdir.

Related Posts

15 Temmuz’da bankalar açık mı? Salı günü bankada işi olanlar dikkat! İşte 14 Temmuz ve 15 Temmuz banka mesai durumu

15 Temmuz’da, bankalar kapalı mı, açık mı?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesi geri sayımda sona yaklaşılırken özellikle Salı günü bankada işi olanlar merak içerisinde bu sorunun cevabını araştırıyor. Öte yandan 15 Temmuz’un hafta sonu ile birleşip 4 gün tatil olma durumu da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Bu nedenle 14 Temmuz’da da bankaların çalışıp çalışmayacağı merak ediliyor. Peki, 14 ve 15 Temmuz’da bankalar açık mı? İşte cevabı…

Burhanettin Duran kimdir, kaç yaşında nereli? | Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın biyografisi ve hayatı!

Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın biyografisi, atama kararı ile gündeme geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına Prof. Dr. Burhanettin Duran atandı. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü profesörü olan Burhanettin Duran, 2013 yılında SETA’nın İstanbul şubesinin genel koordinatörlüğü görevini yürüttü. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Duran, Sakarya İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ni (SİMDER) (Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği) kurdu. Peki, Cumhurbaşkanlığı Yeni İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Burhanettin Duran’ın hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.

KAMU PERSONEL ALIMI İLANLARI 2025 KURUMLAR LİSTESİ | Resmi Gazete’de yayınlandı! Bakanlıklara personel alımı başvurusu ne zaman, başladı mı, hangi kurumlar alım yapacak? İşte 2 bin 659 personel alımı kadro dağılımı ve branşlar!

Kamu personel alımı 2025 ilanları için son dakika açıklama geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 2 bin 659 kadro ihdası yapıldı. KPSS puanına göre yapılacak olan bakanlık yada kurumlara personel alımı kadro dağılımları ve branşları da belli oldu. Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılacak olan alımlarda başvurular, kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleşecek. Alımlar ihtiyaçlara göre ve belirli kriterlere göre gerçekleşecek ve adaylar başvuru şartlarını müracaatlarını yapacakları bakanlık yada kurumun duyurularından öğrenebilecekler. Peki kamu personel alımı başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Kamuya hangi kurumlar alım yapacak? İşte, 2025 bakanlık personel alımı ilanları ve kadro, branş dağılımları bilgisi.

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKAR! 2025 ALES-2 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı: ÖSYM AİS için tıklayın!

ALES 2025 sınav giriş belgesi çıkarma ekranı 6 Temmuz Pazar günü yapılacak olan sınava girecek yüksek lisans ve doktora adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere adaylar sınav giriş belgeleri olmadan sınav salonlarına alınmayacaklar. Bu nedenle ALES sınav giriş belgesinin sınav öncesinde çıktısının alınması gerekiyor. Peki, ALES sınav giriş belgesi çıktısı nereden ve nasıl alınır? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ÖSYM AİS 2025 ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? ?SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ 3 TEMMUZ 2025- CANLI VE ANLIK LİSTESİ || Az önce deprem mi oldu – son dakika? En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde?

Son dakika deprem mi oldu sorusu bulunduğu il ve çevre illerden sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. AFAD verilerine göre, 03:06’da Ege Denizi’nde 2.2’lik, 03:23’te ise Kütahya Altıntaş ilçesinde 2.0 deprem büyüklüğü kaydedildi. AFAD’dan alınan bilgiye göre Bursa Gemlik’te dün 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul’un da bazı yerlerinden hissedilirken, vatandaşlar da deprem mi oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, en son nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? İşte, Kandilli son dakika deprem AFAD son depremler 4 Temmuz 2025 verileri…