Prof. Dr. Yılmaz: Gül hastalığında en korktuğumuz şey, geçici olan damar genişlemelerinin kalıcı hale gelmesi

Gül Hastalığında Erken Tanı ve Tedavi Önemli!

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, gül (roza) hastalığında erken teşhis ve tedavinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, güneşten ve sıcaktan korunmanın önemine dikkat çekti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilimleri Bölümü Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Yılmaz, gül hastalığının dünya genelinde %21 sıklıkla görüldüğünü belirtti.

Gül hastalığının genellikle kadınlarda ve beyaz tenlilerde daha yaygın olduğunu dile getiren Yılmaz, hastaların genellikle yüzlerinde sıcaklık, yanma hissi, kızarıklık ve bazen sivilcelenme gibi şikayetlerle geldiğini belirtti. Erken teşhisin önemine vurgu yaparak, hastalığın ilerlemesini engellemek için alınacak tedbirlerin hastalar için hayati olduğunu kaydetti.

Yılmaz, hastalığın genellikle 30’lu yaşlarda beklenmesine rağmen son yıllarda 20’li yaşlarda da görüldüğünü belirterek, 40’lı ve 50’li yaşlarda ise daha yaygın olduğunu ifade etti.

Gül hastalığının belirtilerini açıklayan Yılmaz, hastalığın tedavi edilmediği takdirde kalıcı olabileceğini ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Gül hastalarının güneşten ve sıcaktan korunmasının yanı sıra, sıcak yiyeceklerden ve içeceklerden kaçınmaları gerektiğini belirten Yılmaz, hastalığın tedavisinde hastaların da dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, damar genişlemeleri tedavi edilmediği takdirde lazer tedavisine başvurulabileceğini ancak bu tedavinin hastaların güneşten ve sıcaktan korunmasının yanı sıra diğer tedavilere ek bir çözüm olduğunu belirtti.

Gül hastalığının ciddi bir durum olduğunu ve tedavi edilmeden geçiştirilmemesi gerektiğini hatırlatan Yılmaz, hastaların düzenli olarak doktor kontrollerine gitmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Ülkeler alarma geçti! 10 kişiden 9’una bulaşıyor

Ülkeleri alarma geçiren virüs 1990’dan bu yana ilk kez bu kadar artış gösterdi. Tedbir alınmasa rağmen 10 kişiden 9’una bulaşabilir.

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.