Şişecam Uluslararası Cam Konferansı sektörü buluşturdu

Şişecam Uluslararası Cam Konferansı Sektörü Buluşturdu

İSTANBUL (İGFA) – Cam endüstrisinin önemli temsilcileri, cam biliminde ve teknolojisinde yeni gelişmeleri konuşmak üzere İtalya’nın Venedik şehrinde bir araya geldi. Şişecam Uluslararası Cam Konferansı’nın ‘United to Innovate-Inspire Future’ temasıyla gerçekleşen etkinlik, sektördeki güncel konuların tartışılmasına ve yenilikçi fikirlerin paylaşılmasına imkan tanıdı.

Geleceğe Işık Tutacak Plant of the Future

90 yılı aşkın tecrübesiyle Şişecam’ın Genel Müdürü Görkem Elverici, konuşmasında cam endüstrisinin ortak fikir birliği ve inovasyonla geleceğini şekillendirmenin önemine vurgu yaptı. Elverici, “Cam, tarih boyunca medeniyetleri etkileyen ve sanat ile bilimi bir araya getiren özel bir malzeme olmuştur. Günümüzde ise sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümün merkezinde yer alarak geleceğe yön veren bir rol üstlenmektedir. Bu nedenle, camın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için bugünün en iyi uygulamalarıyla yetinmeyip yarının ihtiyaçlarına cevap verecek yenilikçi çözümler üretmeliyiz.” şeklinde konuştu.

1985 yılından bu yana düzenlenen Şişecam Uluslararası Cam Konferansı’nın ‘Plant of the Future’ platformu ise üretim teknolojilerini dönüştürerek cam endüstrisini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik temelleri üzerinde şekillendirmeyi amaçlamaktadır. Şişecam, açık inovasyon anlayışıyla sektörde devrim niteliğinde adımlar atmayı hedeflemektedir.

Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Burak Büyükfırat ise, “Günümüzde karşılaştığımız zorluklar, iş birliği, bilgi paylaşımı ve cesur fikirlerin geliştirilmesini gerektiriyor. Bu nedenle, bilgi paylaşımı ve sektördeki değişimlere liderlik edecek çözümler geliştirme önem taşımaktadır” dedi.

Konferans kapsamında karbonsuzlaştırma, malzeme bilimi, enerji verimliliği, kaplama teknolojileri, dijitalleşme ve ürün tasarımı gibi önemli konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Related Posts

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Google’ın ana kuruluşu Alphabet uçuşa geçti, Intel yerinde saydı!

Google’ın çatı şirketi Alphabet, 2025’in ilk çeyreğinde gelirini yüzde 12 artırarak 90,2 milyar dolara çıkardı. Yapay zekâ destekli büyümesiyle beklentileri aşan şirket, 70 milyar dolarlık hisse geri alımına hazırlanıyor. Aynı dönemde Intel ise gelir artıramadı, zararını ise ikiye katladı.

Türkiye’ye dev güven imzası! Ziraat Bankası’ndan 1.75 milyar dolarlık rekor sendikasyon

Ziraat Bankası bir defada sağlanmış en büyük sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini temin etti. Genel Müdür Çakar 1.75 milyar dolarlık işlemin Türkiye’ye duyulan inancın göstergesi olduğunu vurguladı.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 24 Nisan 2025 Perşembe kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir