Whatsapp’ı çökerten mesaj: Hiçbir şekilde yanıt vermeyin…

Son yıllarda piyasada kendini en çok kanıtlayan uygulamalardan biri şüphesiz WhatsApp. Artık geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan bu uygulama, bazen aşırı kullanım riskini de beraberinde getiriyor.

Hatta bazı kullanıcılar, araba kullanırken bile WhatsApp’ı kullanma eğiliminde olabiliyor. Bu nedenle, Android Auto ve Apple CarPlay gibi sistemler geliştirilmiştir. Bu sistemler, telefonunuzu doğrudan arabanıza bağlayarak, fonksiyonlarını pratik ve güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlar.

WhatsApp’ı istediğiniz zaman kullanabilirsiniz, ancak yola çıktığınızda sadece rotaya odaklanmalı ve kaza yapmamaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca, dikkatiniz dağılırsa, olası dolandırıcılıklara karşı yeterli dikkat göstermeme riskiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz.

Güvenlik riski çok yüksek

WhatsApp’ı kullanırken çoğu kişi bazı detaylara yeterince dikkat etmediğinden, ilk bakışta zararsız gibi görünen mesajlar, zamanla gerçek dolandırıcılıklara dönüşebiliyor. Bu durum, kullanıcıların daha dikkatli olmasını gerektiren bir güvenlik riski oluşturuyor.

Günümüzde, yabancı ülkelerle işbirliği yapan çok sayıda kişi olduğundan, yabancı numaralarla sohbet etmek de o kadar yaygın. Ancak, Consumatori.it Başkanı Massimiliano Dona, klasik zincir mektuplardan çok daha ileri düzeydeki dolandırıcılık uygulamalarının giderek yaygınlaştığı bir dönemde olduğumuzu vurguluyor.

Dolandırıcılar, günümüzde sosyal korsanlık yöntemini kullanarak kişisel ilişkileri manipüle edip, kişisel veriler veya para elde etmeye çalışıyor.

En popüler yöntemlerden biri, teorik olarak tanıdığınız bir kişiden gelen doğrulama kodunun ardından WhatsApp mesajı göndermektir. Ancak, bu durum, hesabınıza ilişkin talimatların bilgisayar korsanına gönderilmesi anlamına gelir. Bu nedenle, WhatsApp kullanırken son derece dikkatli olmanız gerekiyor; sokaklar ise kesinlikle ideal bir yer değil.

Related Posts

İsrailli kuantum girişimine IBM’den dev yatırım

İsrail merkezli kuantum teknolojileri girişimi Qedma, IBM’in de katıldığı A Serisi yatırım turunda 26 milyon dolar fon elde etti. Şirketin geliştirdiği QESEM yazılımı, kuantum algoritmaları çalışırken oluşan hataları bastırma ve sonrasında azaltma …

Füzyonun sınavı! Reaktörlerde enerji sınırını aşmak

Füzyon enerjisi, insanlığın enerji ihtiyacını karşılamak için yıldızların gücünü yeryüzüne taşımayı hedefleyen çığır açıcı bir teknoloji olarak bilim dünyasının gündeminde. Güneşin ve yıldızların enerji kaynağı olan füzyon reaksiyonları, iki hafif …

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

Samsung’un yeni katlanabilir modellerina ait görüntüler sızdırıldı

9 Temmuz’daki Unpacked etkinliğine hazırlanan firmanın yeni telefonuna ait görüntüler duyurusundan yaklaşık iki hafta önce ortaya çıktı.

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

OpenAI’dan “beklemeye değecek” erteleme kararı

OpenAI CEO’su Sam Altman, X platformu üzerinden yaptığı duyuru ile, şirketin yıllar sonra piyasaya süreceği ilk açık modelin haziran ayında değil, yaz sonuna doğru geleceğini bildirdi. Altman, ertelemenin nedenini açıklarken, “araştırma ekibimizin …